A BOLDOGSÁG TITKA, AZAZ ÚT A BOLDOGSÁGHOZ!

A BOLDOGSÁG TITKA, AZAZ ÚT A BOLDOGSÁGHOZ!

 

A BOLDOGSÁG TITKA

MIT GONDOLSZ, LEHETSÉGES BETARTANI, TE BE FOGOD TARTANI EZT A NÉHÁNY LÉPÉST? Ajánlom figyelmedbe ezt a gyűjteményt.

dr. Tal Ben Shahar  

A kulcsfontosságú boldogság leckéim a következők:

1. lecke: Engedd meg magadnak, hogy emberi légy.

Ha természetesnek fogadjuk el az olyan érzelmeket – mint a félelem, a szomorúság, vagy a szorongás – nagyobb valószínűséggel győzzük le őket. Az érzelmek elutasítása, legyenek akár pozitívak vagy negatívak, frusztrációhoz és boldogtalansághoz vezetnek. A mi kultúránk megszállottja az élet élvezetének. Manapság a legtöbb ember úgy gondolja, hogy egy élni érdemes életben nincsenek kellemetlenségek; ezért amikor fájdalmat élünk át úgy gondoljuk, ez annak a jele, hogy valami nem stimmel velünk. Valójában akkor nem stimmel velünk valami, ha néha nem tapasztalunk meg olyan természetes emberi érzéseket, mint a szomorúság vagy szorongás. Az ellentmondás az, hogy éppen akkor, amikor elfogadjuk az érzéseinket, amikor megengedjük magunknak, hogy ’emberiek’ legyünk és átélünk fájdalmas érzelmeket is, akkor lesz nagyobb annak a valószínűsége, hogy meg tudunk nyílni a pozitív érzelmek előtt is.


2. lecke: 
A boldogság az élet élvezete és annak értelmének találkozásánál „keletkezik”.

Akár otthon vagy a munkában, a cél az, hogy olyan tevékenységekkel foglaljuk el magunkat, amelyek fontosak és élvezetesek a számunkra. Kutatások szerint egy-két óra értelemmel bíró és élvezetes tevékenység képes befolyásolni egy egész nap vagy akár egy teljes hét minőségét.

3. lecke: Ne feledkezzünk meg arról, hogy a boldogság elsősorban a tudatállapotunktól függ, nem pedig a státuszunktól vagy a bankszámlánktól. Szélsőséges körülményeket leszámítva, a jóllétünk szintjét az határozza meg, hogy mire összpontosítunk, és, hogy hogyan értelmezzük a külső eseményeket. A félig üres vagy a félig teli poharat látjuk? A balsikereket katasztrófának vagy fejlődési lehetőségnek tekintjük?

4. lecke: Egyszerűsítsünk! Általában mindannyian túl elfoglaltak vagyunk, egyre kevesebb időbe egyre több mindent próbálunk belepréselni. A mennyiség hatással van a minőségre és veszélyeztetjük a boldogságunkat, ha túl sok mindent próbálunk egyszerre csinálni. Ha tudjuk, hogy mikor mondjunk ‘nemet’ másoknak, gyakran azt jelenti, hogy ‘igent’ mondunk magunknak. (Évi: Kattints idetanuld meg, hogyan mondj NEM-et! – ingyenes anyag)

5. lecke: Ne feledjük a test-lélek kapcsolatát. Amit teszünk, vagy nem teszünk a testünkkel, az mind befolyásolja az elménket is. A rendszeres testedzés, a megfelelő alvási szokások és az egészséges étrend mind fizikai és lelki egészséghez vezetnek.

6. lecke: Amikor csak lehet, fejezzük ki hálánkat! Az életünket túl gyakran magától értetődőnek vesszük. Tanuljuk meg értékelni és élvezni az élet pillanatait kezdve az emberekkel való találkozásainktól a természet csodáin keresztül az ételek ízén át egészen egy kedves mosolyig.

7. lecke: A boldogság első számú meghatározó tényezője, hogy mennyi időt töltünk el azokkal az emberekkel, akik fontosak számunkra, és akik számára mi fontosak vagyunk. A boldogságunk legfőbb forrása lehet az az ember, aki mellettünk ül. Becsüljük meg és élvezzük a velük töltött időt!

 

ÉVI: JÓMAGAM AZT A CÉLT TŰZTEM KI, hogy abban segítsek az embereknek, hogy egy tiszta üvegű szemüveggel, majd aztán saját szemükkel, tisztán látásukkal tekintsenek SZERETTEIKRE, embertársaikra. Megértsék őket és önmagukat is. Így minden hibájukat szerethetőnek is láthatják, sőt még sokkal, sokkal jobban fogják érezni magukat a bőrükben! NA, EZ nem semmi érzés… EZ A VALAMI! Figyeld az eseményeket, és TARTS VELEM!

Szeretettel üdvözöllek: 

Ambrus-Rakovics Éva

2020-10-12T23:19:41+02:00Blog|0 hozzászólás

Ha tetszett, oszd meg bátran!

Hagyj üzenetet

Go to Top