#esküvővilágnapja

Íme 7+1 dolog, amire senki nem figyelmeztet az esküvő előtt!

Ezek azok a dolgok, amiket mindenki tud, mégsem beszélnek róla az emberek.

Nem azért, mert nem szeretnek, vagy megóvni akarnak. Inkább azért, mert sokan azt hiszik, ezek csak velük történnek meg és egyedül ők ennyire szerencsétlenek. Én nagyon szeretek férjhez menni, éppen a harmadik házasságomra készülök így ismerem az ELŐTTE-KÖZBEN-UTÁNA szakaszokat is. Szerelemből házasodtam és mindkét esetben szeretettel váltam el. Az a rutinos ritkamadár vagyok, aki két válás után is teljes szívvel hiszem a boldogságot és alig várom, hogy a harmadik házasságom is meglegyen, sőt az már akár életem végéig is kitartson.

TEHÁT, érted, miattad írom le ezeket a rémisztőnek tűnő dolgokat. Addig rémiszt, amíg nem tudsz róla. Ha valamiről tudunk, már nem tud az ismeretlen váratlan és kiszámíthatatlan problémájaként megjelenni.

Természetesen ezek közül nem mind történik meg egyszerre, vagy nem is mindenkivel. Lehet, hogy Te éppen szerencsés(is) leszel és mind ezek kimaradnak majd. Találsz egy kis felsorolást és mivel a hivatásom éppen a problémák megoldása, olvashatod a megoldást is!

Íme a figyelmeztetések és a jó tanácsok:

  1. Delegálj! Minden, amit csak tudsz, szervezz ki, add ki másnak, csinálják meg helyetted. Hidd el, ha mindent Te akarsz intézni és kontrollálni, nem életed legszebb napja, hanem életed legzúzósabb munkanapja lesz az esküvő!

 

  1. Tudd, hogy nagyon valószínű, hogy lesznek emberek, akikben csalódni fogsz. Olyan régi barátok, szeretett rokonok, akikre kezdetektől számítasz, reméled, hogy végig melletted lesznek a hír bejelentésétől a végéig, könnyen előfordulhat, hogy végül el sem jönnek az esküvődre.

 

  1. Nem tudsz mindenkinek a kedvére tenni, ezért is tégy inkább a sajátodra! Első pillanattól fogva úgy szervezd, ahogy nektek kettőtöknek a legtökéletesebb. Nem az ő napjuk, nem a vendégeknek kell egy életen keresztül erre a napra visszaemlékezni, hanem nektek! Mindig van, akinek valami nem fog tetszeni, ez természetes a nagy számok törvénye miatt is. Valaki mindig máshogyan akarja majd, mint a többség.

 

  1. Ti vagytok a főszereplők! Ezt azért emelem ki, mert sokan szerénységből elfelejtik ünnepelni önmagukat és vendég szerepben maradnak. Mindent abból a szempontból figyeljetek, hogy bármi is történik, ti legyetek a fényben és rólatok szóljon a buli!

 

  1. Szülők. a, Nekem az első esküvőm úgy zajlott le, hogy édesanyámmal alig találkoztam. Fényképeket, videókat néztem később, akkor vettem észre, mennyire háttérben volt és milyen boldog volt. Elfelejtettem aznap figyelni rájuk. Nem elég a ceremónia részeként a virág és az ajándék átadása! Táncoljatok, néha beszélgessetek egymással. (Ez különösen haláluk után kaphat nagy figyelmet az életedben.)
    b, Ebben a témában lehet még egy másik fajta szülővel kapcsolatos ügy is. Van olyan szülő, aki a saját         akaratát akarja rátok erőltetni. Ésszerűen, ha ők fizetik a rendezvényt, elmondhatják a tanácsaikat. És mindemellett emlékeztesd őket bátran, hogy ez a nap miattad, érted születik és te vagy a döntéshozó. Ha nem tudják finanszírozni az álmaidat, finanszírozd te a sajátodat.
  1. Legény és leánybúcsú témaköre. Legfontosabb, jóval korábban legyen, minimum 1 héttel, mint az esküvő, hogy kipihend mire ismét talpon kell lenned az éjszaka. És barátnőid is kibéküljenek addigra. J Ne legyenek elvárásaid, engedd, hogy történjenek a dolgok. Ám, ha szeretnéd, hogy valami feltétlenül megtörténjen, akkor szólnod kell. Minden vélt és valós barát ilyenkor azt állítja, hogy ő ismer a legjobban és egymást túllicitálva igyekeznek jót tenni. Ez a tipikus „sok bába közt elvész a gyerek” esete. Ha akarsz limót, mond meg, hogy szervezzék meg. Ha nem akarsz petrezselymet árulni, szólj előre. Így is lehet olyan, amit nem értesz majd, hogy ki a fene találta ki…

 

  1. Vegyél ki szabadságot előtte és utána is! Annyi minden sokkal jobban fog érdekelni, mint a munka. Ajándékozd meg magad azzal, hogy nem rontod el ezeket a pillanatokat. Neked aznap ne legyen más dolgod, mint kipihenten főszerepben lenni és a legcsodálatosabb napot MEGÉLNI!

 

Plus 1 jó tanács!

MINDEN DÖNTÉSNÉL a legértékesebb tanácsom az, hogy HALLGASS A SZÍVEDRE!

Ez a tanács egy életre szól. Hidd el nekem, ez a hivatásom. Abban segítek embereknek, hogy a körülményeiktől függetlenül boldogan élhessenek! Ez pedig éppen ezzel a módszerrel lehetséges.

Miből veszed észre, hogy nem a szívedre hallgatsz? Első és legfontosabb, rengeteget agyalsz egy eldöntendő kérdésen. Amikor több összetett mondat kavarog egy témával kapcsolatban a fejedben, akkor tuti, hogy az agyaddal, racionális összehasonlításokat végzel és a döntésnek semmi köze nincs ahhoz, amit TE AKARSZ! Ilyenkor állj meg egy picit. Vegyél egy jó mély levegőt és tedd fel magadnak a lehető legrövidebben megfogalmazva a kérdést. A szíved, amikor válaszol, akkor röviden egy igent, vagy egy nemet mond. Abból tudod, hogy onnan jön a válasz, hogy biztonságot és megnyugvást érzel közben. Még akkor is, ha teljességgel lehetetlen a válasz! Illetve még valami. Az igen, vagy a nem után, nincs magyarázat, magyarázkodás! Nincs, „igen, de”, vagy „azért mert”… Csak az egyszavas válasz és a béke érzése!

Ha ezt megteszed, és megtartod, betartod, MINDEN RENDBEN LESZ! Nem tudsz hibázni, mert amikor a szívünkre hallgatva éljük az életünket, a dolgok megváltoznak, jól sikerülnek, rendben történnek és ekkor soha semmit nem bánunk meg…!

Ha egyedül nem sikerül ezt begyakorolni, vagy tehetek valaha érted valamit, ne gondolkozz, keress fel, vagy gyere el a SZÍV-Tanoda díjtalan Klubtalálkozóira, minden hónap harmadik csütörtökén és tedd fel kérdéseidet!

Vagy, írj nekem és akkor minden aktuális lehetőségről tájékoztatni foglak! Kattints ide!

Szeretettel üdvözöllek!

 

 

 

 

 

 

 

    Ambrus-Rakovics Éva

www.rakovicseva.hu