True story:

Több milliós szerződéskötés előtt állt Megbízóm, és ismerve a módszer nagyszerűségét megkért, hogy nézzünk rá a lehetőségekre, milyen módon, és milyen arányban lesz javára a tervezett szerződés, az akkori paraméterek szerint.
Elképzelései szerint 100 főt foglalkoztató fejlesztést épített ki, és egy hosszú távú együttműködést. Szervezetállítás segítségével kiderült, hogy Megbízómnak egyetlen százalékban sem volt javára az ügy, mert egy átverés áldozata lett.
Nagyon meglepődött állítás közben a hallottakon, el sem akarta hinni, de több szempontból is elemeztük az ügyet, ellenőriztük az állításokat. Semmi nem tudta ennek ellenkezőjét bizonyítani. Pár nap elteltével felhívott, mert ezek után ellenőrizte a frissen szerezett információkat, és elmesélte, hogy minden megfelelt a valóságnak, okirat hamisítás, és szervezett bűnözés áll a háttérben.
Sajnos az utalások egy része addigra már megtörtént, de (relatív) még időben leállította a további veszteséghez vezető folyamatokat. Ügyfelem ügye jelenleg még bíróságon van, amire természetesen rádolgoztunk, így reményeink szerint végül, minden rendben lesz.