GONDOLKODTÁL MÁR EZEN VALAHA?

MI A LEGTÖBB, AMIT EGY SZÜLŐ TEHET A GYERMEKÉÉRT?

Az, hogy Ő maga is BOLDOG!

Oké, megállok egy kicsit. Gondold végig! A szülő IS boldog!

Azt hiszem, ez a legtöbb, amit egy szülő adni tud a gyermekének:

MEGTANÍTJA A BOLDOGSÁGRA!!!

Ennek az eszmefuttatásnak itt vége is lehetne, de egy picit nézzük meg alaposabban. Biztosan hallottál már a „mintákról”, azokról a szokásokról, ismétlődő dolgainkról, amiket hasonlatosan (vagy pont úgy cselekszünk), mint a családunkban az idősebbek. Általában a rossz dolgokat vesszük észre: pont úgy csoszogsz, mint az apád; annyit beszélsz, mint az anyád…

Neked eszedbe jutott most a saját életedből valami? 🙂 Nálatok is van valami hasonlatos…?

Így örökítjük a génekkel együtt a sorsunkat is tovább.

Vegyünk egy egyszerű, hétköznapi példát.

Szokták mondani, hogy: a gyerekek miatt még nem válunk el…

Szerinted mi a gyereknek a jobb? Két vulkánnal együtt élni, vagy egy-egy harmóniában élővel örömmel együtt lenni? A gyermek és a szülő az a kapcsolati forma, aminél nem ismeri jobban egymást két ember. Különösen amíg kicsi a gyermek. Minden rezdülését érzi anyjának a pocaklakó. Bármit is mond a szülő szája, bárhogyan is söprögeti a szemetet a szőnyeg alá, a gyermek a kezdetektől fogva érzi a szíve dobbanását. Apukának is ismeri minden hanglejtését, mozdulatát. A gyermeket nem lehet becsapni…

A gyermeknek példát lehet mutatni.

JÓ PÉLDÁT. BOLDOGÍTÓ PÉLDÁT!

Ha el kell válni, akkor megtanítjuk Őt arra, hogy bármikor megváltoztathatja az életét! JOBBÁ TEHETI A SORSÁT! Megmutathatjuk neki, hogy a dolgok változnak és minden nap hozhat valami újat, váratlant. Ideálként állhatunk előtte, akire felnéz, mert szülőként kiegyensúlyozottságot, békét és biztonságot nyújthatunk neki. ÍGY VÁLIK MAJD Ő IS KÖVETENDŐ PÉLDÁVÁ, AZAZ PÉLDÁS SZÜLŐVÉ!

TANÍTSUK MEG GYERMEKÜNKNEK A BOLDOGSÁGOT!

JÁRJUNK ELŐTTE BOLDOGÍTÓ PÉLDÁVAL!

Tudod, hogy amit MA, MOST TE TESZEL, MOST CSINÁLSZ – AKKOR IS, HA MOST MÉG NEM VAGY SZÜLŐ – MEGISMÉTLI MAJD A GYERMEKED?

Tudod, hogy a TE BOLDOGSÁGODAT AKÁR HÉT GENERÁCIÓN KERESZTÜL ÉLVEZHETIK MAJD LESZÁRMAZOTTAID?

Szép unokád egyszer csak úgy kel fel boldogan reggel, mint Te… TE BOLDOGAN KELSZ FEL REGGEL??? Hajlandó lennél változtatni, ha „nem” a válaszod? Magadért, vagy értük lennél hajlandó…? Mikor?

Hm…. Mindannyiunknak van még mit tenni! Mindig lehet jobb, még jobb. A világ változik és fejlődésre vágyik. Én nap mint nap teszek valamit, ami kicsit szépít, kicsit boldogít rajtam, vagy a vendégeimen, a pácienseim életén. Ha éppen szomorú a hangulatom, akkor azt is megélem. Azt is megengedem magamnak, hogy egy-egy napra visszahúzódjak és egy romantikus filmen pityeregjek kicsit. Néha még egy mosópor reklámon is tudok sírdogálni. Ez is az élet része. Ha kell veszekszem kicsit Apukámmal, mert hát jól esik.

A lényeg: ÉLNI! MEGÉLNI! EMBERNEK SZÜLETTÜNK ÉS ENNYI ÉRZÉKSZERVVEL RENDELKEZÜNK! 🙂

A végén nem az fog számítani, hogy hány év volt az életedben, hanem az, hogy mennyi élet volt az éveidben!

Tarts velem, ha tetszenek az írásaim!

Regisztrálj programokra, gyere el díjtalanul a KLUB találkozókra, beszélgessünk az élet nagy dolgairól! Vagy olvasd el a SZÍV-TAN-KÖNYV-et. Abban írok a Szeretet Rendjéről is. Vagy, ha éppen úgy érzed, tenned kell a boldogságodért, akkor pedig a Hogyan változtasd meg az életed könyv fog segíteni! Nem véletlenül írtam őket! Nem tudok mindenkivel élőszóban beszélgetni, de szerencsére, így írásban látod még Hozzád is eljutottam!

TANÍTOK IS, HA HOSSZÚ TÁVÚ TUDÁSRA VÁGYSZ!!!

SZERETETTEL AJÁNLOM LEGÚJABB CSOMAGOMAT, amit éppen Édesanyáknak és Édesapáknak állítottam össze!

KATTINTS IDE, SZUPERANYA TÉMÁBAN!

SZERETETTEL ÜDVÖZÖLLEK!

Ha tehetek érted valamit, csak keress bátran!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ambrus-Rakovics Éva