MIÉRT NINCS CSAK JÓ, ÉS CSAK ROSSZ?
#2

Az egyik ismerősömnek meghalt a férje, leégett a háza, a gyermekei magára hagyták, tolvajlással vádolták, és sorolhatnám még sokáig, milyen dolgok történtek vele. Ma mégis boldog. Hogyan lehet ez?

Olvastad az első részt? Leírtam az első, eredendő okát: EMBEREK VAGYUNK!

Kattints ide, olvasd el, ha van kedved, azután gyere vissza ide, és folytatjuk!

Néhány szemléletmód ismét, persze a teljesség igénye nélkül:

“Minden éremnek két oldala van.”

“Minden csak nézőpont kérdése!”

“Ami nem öl meg az megerősít.”

“Az odavezető út számít.”

Ugye hallottad már ezeket?

Ugye tele volt velük a hócipőd, amikor nyakik ültél a kulimászban, és ezzel akartak vigasztalni? (bullshit/közhely) Ilyesmikről mesélnék pedig én is, csak sokkal személyesebben. 🙂

Tudod, minden közhely, úgy vált közhellyé, hogy volt valóságalapja. Valaki tapasztalta, és beszélt róla. Azután többen is tapasztalták, és többen is beszéltek róla. Most pedig itt vagyunk, és utálkozunk, amikor ezeket halljuk, éppen akkor, amikor leginkább a megértést, vagy a megoldást várnánk.

ÁM, van valami, amit mi megérthetünk, és ha megértettük, megváltoztathatjuk!

A saját hozzáállásunk!

Jó ha megszokod: MINDIG VAN EGY TÖRTÉNETEM:

Egyszer volt, hol nem volt, még az óperenciás tengeren is túl, ott ahol a kurta farkú malac is túrt…

Élt egy kedves hölgy. Nem túl régen, éppen vele beszélgettem. Ezt a hölgy távol élt teljesen a város zajától, amikor meghalt a férje, majd leégett a háza, akit gyermekei magára hagytak a bajban, akit ostobaságból tolvajlással vádoltak, aki a béke kedvéért megszabadult örökségeitől,és sorolhatnám még sokáig, milyen dolgok történtek vele. Ha hiszed, ha nem, még a villám is belecsapott a mellette álló vizes hordóba! Tehát igazán szépen megrángatta az élet. Talán, most gondolod magadban, hogy szerencsétlen, biztosan teljesen odavan.

Mindig is azt monda: Inkább irigyem legyen, mint sajnálóm!

Most sem az együttérzésedre lesz szükség. Képzeld el, ez a minden kalandos poklot megjárt asszony, napjainkban, különösen szabad és boldog életet él.

Azt mondta nekem egy szép nyári napon, miután az utolsó emlegetett tragédia is megtörtént vele:

  • Évike, én olyan szerencsés vagyok…

Hogy lehet? 

Minden rossznak van jó oldala is! Tudod, nincs csak JÓ, vagy csak rossz!

Képtalálat a következőre: „lent fent kép”

Olyan kertes házban lakik, amit szívből szeret. Két kezével építette, nem hagyta cserben önmagát, sőt mai kifejezéssel szólva, kreatívan önmegvalósított. Minden új az életében,  nem nyomasztják a múlt emlékei. Olyan emberekkel barátkozik, randizik, akikkel kedve tartja, úgy éli az életét, ahogyan neki jól esik, mert nem függ senkitől. Ismét tinédzserlány lehet, utazgat, és élvezi az élet minden pillanatát. Sok mindent mesélhetnék, de túl személyes dolgokat kellene kikotyognom, hogy átérezhesd, mennyire megváltozott az élete. És, igen, bizony, még a gyermekeivel is újra egymásra találtak, az egész családját összefogta, és rendszeresen találkoznak! Idősödő korában megtanult autót vezetni, és amikor megengedheti magának, útra kel.

Volt lent, nagyon lent. És így, volt mihez viszonyítani azt is, mit jelent igazán fent lenni!

Mindenkinek megvan a saját története, a saját élet forgatókönyve, és a saját rázós életútja. Van a Sorsforgatókönyv ami megmutatja milyen nehézségeket töltöttél be magadnak, mikor mi fog örömmel és kihívással kecsegtetni!

NEKED IS VOLTAK BIZTOSAN „ROSSZ” ÉLMÉNYEID!

Szeretnéd, ha megoldanánk?

Figyelj nagyon! Keress egy fájó pontot, amikor elhagytak, romba dőlt, elveszett, fájt valami. Keresd meg azt, amelyik tényleg odatett Neked! Egyes-tízes skálán hányas a fájdalom, ha a tíz a legrosszabb? Talán nyolcas, vagy nagyobb?

Gondold végig, ki lennél MA, ha “AZ” akkor nem történik meg veled? Ha akkor nem változik meg az életed? Ha mindezeken nem mentél volna keresztül? Hol lennél, ha az első rossz emlékű történetednél, cserben hagytad volna magadat, és beleszorultál volna az önsajnálatba? Ahogy mondják, lementél volna “kutyába”? Majd ott maradsz, és nem teszed meg azt a bizonyos első lépést…

Na, ha innen nézed, egyes-tízes skálán, mennyire is szar az a dolog? 🙂
Remélem, sikerült kicsit átértékelted…

FIGYELJ, JÁTSZUNK EGY KÖNNYŰT!

Kérlek, vegyél elő egy tollat, vagy ceruzát és egy darabka papírt.

Ha megvan, akkor húzz a lapra egy egyenes vonalat, és jelöld egy rá merőleges kicsi vonallal az elejét, meg a végét. Zárd le a vonalat, legyen egy kezdete, meg egy vége!
Megvan?

Na, a baloldali széle a “rossz”, a jobb oldali pedig a “jó”. Keresd meg a közepét, húzz oda is egy kis lezáró vonalkát.
Takard le a tenyereddel a rossz oldalt, a rossz területet. Nézd meg mi maradt…
Megint két vége van!!!

Megint van egy valamihez képest jó, jobb, és egy rossz, azaz rosszabb terület! ÉRTED A LÉNYEGET?

Egyszerűen, ebben a kétpólusú világban, ami a fizikai létezésünket meghatározza, nem létezik csak egyféleség. Attól lesz valami valamilyen, hogy ha valamihez képest vizsgálod. Ha van egy fehér lapod, és tollal teszel rá egy pontot. Emlékszel? Addig az a pont semmilyen, hacsak nem a papírhoz viszonyítod, vagy amíg oda nem teszel egy másik pontot. Ettől lesz a pont kisebb, nagyobb, vagy ugyanakkora. A papírhoz képest sötét lesz, de a másik ponthoz képest nem.

Érted a lényeget? 🙂

SZÜKSÉGÜNK VAN A JÓRA, ÉS A ROSSZRA IS, ahhoz hogy élhessük a fizikai, emberi életünket.

 

A következő írás, arról fog szólni, milyen nézőpontok tudják megszerettetni, elfogadtatni veled a ROSSZ létezését!

HA NEM AKARSZ LEMARADNI, KATTINTS IDE, IRATKOZZ FEL CIKKEINKRE!

Ilyen, és ehhez hasonló érdekességeket fogunk tárgyalni.

Néhány példa:

Mi a különbség az ítélkezés és a vélemény között?

Mit érdemes tudni a kapuzárási pánikról..?