Miért őrül meg mindenki, ha azt érzi, megöregedett?

Így kezeld a kapuzárási pánikot!

Elszúrtad? Úgy érzed, az egész életedet elpocsékoltad? Nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt fiatalon elképzelted, most pedig már úgy érzed, túl késő? Nézzük, mint tehetünk.

Ismered a legyintést, és azt a fura, ítélkező mosolyt az emberek arcán, amikor lazán nyugtázzák, hogy a korosodó pasi az új tűzpiros szuperautóban biztosan kapuzárási pánikkal küzd. Pedig ki tudja, lehet egyszerűen ilyen a stílusa. Azután az is megeshet, hogy tényleg megijedt.

Az egyik könyv olvasóm, miután kézbe vette a SZÍV-TAN-KÖNYVET, és elkezdett máshogyan gondolkodni, elkezdte megvizsgálni magát, furcsa felismerésre jutott. Azt mondta: Elpazaroltam az életem. Mit tegyek most?

Elmondtam neki, hogy az életünket legalább négy szakaszra bonthatjuk.

Ez Te magad is tudhatod, mert a Sorsforgatókönyv válaszol erre!

1. Az elsőben megfigyeljük a szülői mintát, mit csinál a nő, az anya, mit tesz a férfi, vagyis az apa. Milyen a párkapcsolat, a szerepek, és a házasság. Lemásoljuk a látott mintákat, tanulunk, tapasztalunk, megfigyelünk.

2. A másodikban a MAJD ÉN JOBBAN CSINÁLOM érzés vezérel. Megpróbáljuk a látottakat a magunk életére formázni, tudatosan, vagy öntudatlanul, és próbálunk vagy mindent úgy alakítani, ahogy láttuk, vagy leginkább úgy, hogy még véletlenül se kövessük el azokat a hibákat, amiket a szüleink.

3. Majd a harmadikban eljön a SZÁMONKÉRÉS. „Na, hogy sikerült? Jobban csináltad..?”
Ez az, amikor felülvizsgálja az ember, mit hagyott ki, mit és kivel csinált szarul. (Kihagyható, ilyenkor betegségek szoktak jelentkezni) Az önvizsgálat után jön a váltás korszaka, a változásra való törekvés.

NA, EZ A KAPUZÁRÁSI PÁNIK!

Van, akinek negyven után, van akinek ötven körül, de MINDENKIVEL megtörténik! Lehet, hogy ha korban ott jársz, Te csak munkahelyet és nem hálótársat váltottál, de ez időben mindenki tesz valamit, ami eltér a megszokottól.

4. Jó esetben a negyedikben élvezed az életedet és szüreteled a tanultak, tapasztaltak gyümölcsét… Vagy még itt is folytatod a tapasztalatgyűjtést.

Szóval, ezen a bizonyos kapuzárási pánikon, mindenki átmegy, mindenkivel valamilyen módon megtörténik.

Tudom, veled nem. Vagyis veled máshogyan. Te nem vettél luxusautót, nem kezdtél el fiatal csajokat vagy pasikat felszedni, és nem léptél le nyaralni a családtól két hónapra, a kaja pénzből.

Te valami mást választottál. Vagy esetleg MÉG előtte állsz! Az is lehet, hogy még csak őrlődsz, mert nem mersz szembenézni a számadással. Vagy nem mered elfogadni az eredményét, vagy azt, hogy már mást, máshogyan szeretnél.

Van egy jó hírem: Nincs gond. Ez, amin keresztül mész, egy teljesen normális folyamat. Mindenkivel megesik. NEM BETEGSÉG! El lehet ítélni, de inkább örvendeznünk kellene, hogy valaki felébredt, és rájött, hogy él! Van egy írásom az ítélkezés és a vélemény közti különbségről, kattints ide és olvasd el, ha érdekel.

Mit tehetsz? Békével elfogadod a számadás eredményét, meghallgatod, mit súg a szíved, és ha úgy látod, hogy tenned kell valamit, akkor megteszed! Ha kell fokozatosa, szeretettel, másokra odafigyelve változtatsz. Vagy, ha úgy esik jól, csettintesz egyet, és MINDENT EGY PILLANAT ALATT MEGVÁLTOZTATSZ, ÁTRENDEZEL!

Érdemes tudnod, ha Te jól vagy a bőrödben, akkor a környezetteddel te magad is sokkal kedvesebb, elfogadóbb leszel. Ha te békében és harmóniában élsz, nincs szükséged harcokra, nem gerjesztesz vitákat, mert boldogan dobban a szíved. Nem kell másokat hibáztatni, nem kell fejjel menni a falnak. Ha kihúzod a fejed a homokból, felismered a saját vágyaidat, érzéseidet, vállalod önmagadért a felelősséget, akkor MEGTALÁLOD ÖNMAGADAT!

EZ A BOLDOGSÁG…

Kapuzárás ide, vagy oda… 🙂

Éppen ezért választottam ezt a hivatást. Minden cselekedetem arról szól, hogy segítsek neked, vagy azoknak, akik elakadnak, vagy úgy érzik, nincs választásuk. Vagy, úgy hiszik, baj az, ami velük történik.

De erről majd később!

TEHÁT, HALLGASS A SZÍVEDRE ÉS RÁTALÁLSZ ÖNMAGADRA!

 

Szeretettel üdvözöllek!

Ambrus-Rakovics Éva

 

A folytatáshoz kattints ide és iratkozz fel! Nehogy lemaradj az ilyen és ehhez hasonló írásokról!

A SORSOD FORGATÓKÖNYVÉT  TE IS MEGISMERHETED!

 VAGY EGY IGAZÁN KEDVEZMÉNYES SZEMÉLYES TANÁCSADÁSON, VAGY EGY TANFOLYAMON, ÉLŐBEN, VAGY OTTHONRÓL, ONLINE! MELYIKET VÁLASZTOD?