Ez a történet egy közel 50 fős vállalkozásról szól. A tulajdonos jobb keze egy középkorú hölgy, aki – úgy vélték a többiek, hogy magánéleti problémái miatt – kiszámíthatatlan és elviselhetetlen lett a kollektíva számára. Kollégái elkerülték, és sajnos, már fontos ügyekben sem mertek hozzá fordulni. A hölgy ingerült volt, csapkodott, és minden megkeresést támadásként élt meg.
A vállalat és a hölgy érdekében a főnöke keresett meg, hogy nézzünk már rá erre a helyzetre, nem tudja mitévő legyen, és nem érti mi történik, mit kezdjen a hölggyel. Keressünk valami megoldást, mert már tűrhetetlen a helyzet, és csak romlik.

A hölgy közvetlen kapcsolatban állt az ügyfelekkel és ráadásul éppen a kifizetéseket felügyelte. Minden áldott nap kénytelen volt velük beszélni, és a behajtást is neki kellett elvégeznie, menedzselnie. Ráadásul a kollégáknak minden számlázással kapcsolatos problémájukat vele kellett volna megoldaniuk, hozzá kellett volna fordulniuk segítségért.

Nagyon könnyen kiderült, mi az igazi probléma, hiszen elővettük a HR Specialista Módszert. Megnéztük a hölgy természetes adottságait, amelyből azonnal kiderült, hogy számára a jelenlegi munkaköre elviselhetetlen, és nem csoda, hogy mostanra úgymond összeomlott. Egyszerűen csak a vezetői tevékenység ellátása is túlterhelte, mert nemhogy mások érdekében nincs ereje kiállni, még a sajátjait sem tudja érvényesíteni. Nehezére esik képviselni önmagát és a cég érdekeit és ezen stresszhelyzet hatására vált teljesen elviselhetetlenné munkatársai számára. Mindemellett, ugye még egy kényes ügyet, a behajtást is neki kellett intéznie. Amihez egy céghez egy erős idegzetű, strapabíró, szókimondó, sőt jól odamondó ember szükséges.

Miután mindezt megtudtuk, pár perc alatt, rögtön láttuk mi a teendő. Átszervezték a hölgy munkakörét, kivették hatásköréből a munkatársakat és ügyfeleket közvetlenül érintő feladatokat. Kizárólag a tulajdonosnak dolgozott tovább, személyi asszisztensként. Fizetését nem csökkentették, csak más feladatokkal látták el.

Nagyon gyorsan kiderült, hogy ez a felállás sokkal kedvezőbb mindenkinek és még az ügyfelek fizetési morálja is megváltozott. Szinte hihetetlen (!), de egy héttel később az ügyfelek automatikusan elkezdték számláikat lejárat előtt kifizetni! Ez azért is érdekes, mert arra a posztra a behajtások kezelésére akkor még nem vettek fel másik kollégát.

A hölgy személyes ügyeinek, mint kiderült,  semmi köze nem volt a munkahelyéhez, mert nem a magánélete, hanem adottságai gátolták Őt és a közösséget a munkában.

Ezt a tapasztalatot követően minden kollégát megvizsgáltunk és külön minden munkaterületet újra, és újra átdolgoztunk, felépítettünk. Közben mivel megnyílt egy személyes kommunikációs csatorna a dolgozókkal, kiderült, hogy az emberek igénylik a folyamatos képzéseket és boldogan tanulnának, fejlődnének a szakmai területeiken. Ez a hölgy, vagyis ez a helyzet, amiből elindultunk, mint egy defibrillátor hatott a cég életére!

Közös munkánk után az egész vállalkozás újra életre kelt, sőt soha nem látott eredményeket produkáltak!